flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату пройшов навчання у Національній школі суддів України

25 березня 2019, 11:47
з 18 по 22 березня керівником апарату Немирівського районного суду Клюєвим Олександром Олександровичем пройдено навчання у Національній школі суддів України, 5 днів підготовки керівників і заступників апаратів місцевих та апеляційних судів. Навчання відбулось у рамках Календарного плану навчань на 2019 рік, затвердженого Національною школою суддів України.

Перший день підготовки був присвячений забезпеченню безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій. Досвідчені лектори прочитали присутнім лекції з питань внутрішньої та зовнішньої комунікації суду, типів кризових ситуацій у суді. Учасники також переглянули навчальні відеоролики, після яких відбулась підготовка презентацій роботи малих груп та дискусія.

Другого дня керівники апаратів судів удосконалювали навики правового письма та процесуального документування. Потім розглядали питання антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади, який складався з двох модулів: видів фінансового контролю у сфері запобігання корупції та відповідальності за окремі правопорушення у сфері корупції.

Розглядали основи ефективного спілкування в професійній діяльності працівників апарату суддів. Не оминули увагою, звичайно ж, техніку самоопанування. Судові адміністратори також розглянути чотири типи відвідувачів, а також як зрозуміти тих, кого неможливо зрозуміти.

У передостанній  день навчання розповідали про лідерство, мотивацію та стимулювання персоналу. Крім того, детально зупинились на питаннях взаємодії зі ЗМІ та організації судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ.

На завершення присутні ознайомились з актуальними питаннями організації служби персоналу у судах в умовах реформування судової системи та розглянули взаємодію керівника апарату та голови суду.

Усі здобуті знання були закріплені виконанням практичних завдань, після чого були вручені сертифікати.